آیا دوباره گرم کردن چای ضرری دارد؟
بسیاری از ما در شرایطی قرار میگیریم که چای باقیمانده را دوباره گرم میکنیم. اما این سؤال مطرح است که آیا این کار برای سلامت ما ضرر دارد یا نه؟ برای پاسخ به این سؤال، بهتر است نکات مهم در این زمینه را مورد بررسی قرار دهیم.
زمانی که چای را دوباره گرم میکنیم چه اتفاقی میافتد؟
به گزارش مجله کژمژ؛ اگر چای برای مدت طولانی در دمای اتاق باقی بماند، مخصوصاً بیشتر از چهار ساعت، دوباره گرم کردن آن میتواند خطرناک باشد. در این شرایط، چای به محیطی مناسب برای رشد باکتریها تبدیل میشود. این مسئله بهویژه زمانی که چای شیر و شکر دارد (مثل چای هندی)، خطر رشد باکتریها را افزایش میدهد. چای میوهای نیز پس از دوباره گرم شدن خواص خود را از دست میدهد. بنابراین، بهتر است به جای آماده کردن مقدار زیاد چای، چای را در مقدار کم تهیه کرده و پس از یک بار دم کردن، تمام آن را مصرف کنید.
عوارض و خطرات دوباره گرم کردن چای
اگر چای برای مدت طولانی در دمای اتاق (بین ۴ تا ۸ ساعت) باقی بماند، بهتر است آن را دوباره گرم نکنید. زیرا چای در این شرایط ممکن است میزبان باکتریها و قارچها شود که بهویژه در چایهای شیر یا دارای مواد افزودنی، خطرناکتر هستند. این میکروبها معمولاً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، اما ممکن است موجب مسمومیت غذایی شوند.
تأثیر دوباره گرم کردن چای بر مزه آن
دومین نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که چای پس از گرم شدن دوباره، طعم و خواص خود را از دست میدهد. پلیفنولها، که مسئول رنگ و طعم چای هستند، در اثر گرمایش مجدد تغییر کرده و طعم چای تلختر و کمتر خوشایند میشود.
چگونه چای را بهدرستی دوباره گرم کنیم؟
اگر مجبور به گرم کردن دوباره چای شدید، بهتر است آن را در یک قوری تمیز بریزید، مقداری آب به آن اضافه کنید و سپس آن را روی کتری به مدت ۳ تا ۴ دقیقه گرم کنید. در این حالت، چای نباید خیلی داغ شود و بهتر است در دمای ولرم مصرف شود. همچنین، توصیه میشود که چایهایی که بیش از ۴ ساعت در دمای اتاق ماندهاند، دیگر برای مصرف دوباره گرم نشوند.
اگرچه دوباره گرم کردن چای همیشه پیشنهاد نمیشود، اما در صورتی که شرایط ایمنی رعایت شود، میتوان چای را بهطور محدود دوباره گرم کرد. بههرحال، بهتر است به جای ذخیره چای برای مدت طولانی، چای را تازه دم کرده و در حجمهای کوچک تهیه کنید تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری کنید.